Hoe honing wordt gemaakt en getest

Hoe honing wordt gemaakt en getest

Honing is al duizenden jaren een populair voedingsmiddel en wordt zelfs in de Bijbel genoemd. De vroegste honing werd verzameld door wilde of lokale bijensoorten, maar de moderne commerciële productie maakt gebruik van Apis mellifera, de Europese honingbij. Deze bij is gereguleerd en getest om er zeker van te zijn dat het stuifmeel niet besmet is.

Bijen werken heel hard om genoeg stuifmeel te verzamelen voor één pond honing en zijn vervolgens urenlang bezig met het omzetten van het stuifmeel in honing. Het eindresultaat is een zoete vloeistof die kan variëren in kleur, smaak en textuur. De smaak van de bloemen waaruit de honing wordt verzameld, kan worden weerspiegeld in het eindproduct Natuurlijk Westland honing kopen. Naast suiker bevat honing water (18,2%), een verscheidenheid aan monohydraat-glucosekristallen (variërend in grootte, vorm en kwaliteit afhankelijk van de botanische oorsprong) en andere suikers (1,5%).

De meest gezonde en natuurlijke honing is rauw, wat betekent dat hij niet gepasteuriseerd of gefilterd is. Dit type honing kan echter sporen van Clostridium botulinum bevatten, die een zeldzame en dodelijke vorm van voedselvergiftiging kunnen veroorzaken, genaamd botulisme. Vanwege dit risico mogen ouders geen rauwe honing geven aan baby's of kinderen jonger dan één jaar.

Om te bepalen of uw honing puur is, kunt u online verschillende tests uitvoeren. Eén test is om een beetje honing tussen je vingers te wrijven om te zien of het blijft plakken. Een andere test is om een lucifer aan te steken en te kijken of de vlam gemakkelijk door de honing heen brandt. Dit zal je vertellen of de honing is verdund met iets anders dan bloemennectar.

Klik door naar de website: Natuurlijk Westland